ROAD ROAD Repository of Open Access Documents
 

ROAD >
Tipologia di documenti >
5 - Tesi di dottorato >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/2192/328

 
Title: Effect of dietary polyphenol-rich grape by-products on growth performance, some physiological parameters, meat and meat products quality in chickens
Other Titles: Effetto di sottoprodotti dell'uva ricchi in polifenoli sulle prestazioni di crescita, alcuni parametri fisiologici sulla qualità della carne e dei prodotti carnei di polli
Authors: Nardoia, Maria
Tutor: Casamassima, Donato
Brenes Payà, Agustin
Ruiz-Capillas, Claudia
Keywords: Grape by-products
Poultry
Meat quality
Issue Date: 4-Apr-2016
Publisher: Università degli studi del Molise
Abstract: Five studies were designed to investigate the potential use grape pomace (GP), grape seeds (GS) and grape skins (SS), the major residues from wine-making industry and a good sources of polyphenols, as a cheaper but functionally equivalent product, with antioxidant activity, that could partially replace vitamin E in broiler chickens diet and be able to improve poultry performance and welfare, besides to warrant high-quality, safe and functional meat products. The studies were carried out at the D
...more

Sono stati disegnati cinque studi per investigare il potenziale utilizzo di vinacce (GP), semi (GS) e buccie (SS) di uva, i principali residui derivanti dall’industira di vinificazione e ottima fonte di polifenoli, come un prodotto più economico ed equivalente, con attività antiossidante, che possa sostituire parzialmente la vitamina E come integratore del mangime di polli broiler e che sia capace, allo stesso tempo, di migliorarne le performace ed il benessere, oltre a garantire prodotti salub
...more
Informations: Dottorato di ricerca internazionale in Benessere, biotecnologia e qualità delle produzioni animali - Welfare, biotechnology and quality of animal productions (XXVII ciclo - XXVII cycle)
URI: http://hdl.handle.net/2192/328
Appears in Collections:Documenti del Dip. di Agricoltura, Ambiente e Alimenti
5 - Tesi di dottorato

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Tesi_M_Nardoia.pdf7.32 MBAdobe PDFView/Open


This item is protected by original copyright

Recommend this item

Items in ROAD are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback ICT support by CINECA